Ask Me Help Desk

Ask Me Help Desk (https://www.askmehelpdesk.com/forum.php)
-   Other Operating Systems (https://www.askmehelpdesk.com/forumdisplay.php?f=433)
-   -   Ubuntu sound issues. (https://www.askmehelpdesk.com/showthread.php?t=220080)

  • May 26, 2008, 03:32 PM
    jham_lindow
    Ubuntu sound issues.
    I um using ubuntu on this computer and I can't get any sound to work. It is a Dell Dimension 2300 running Ubuntu 8.04. When I do an aplay -l, I get:
    Code:

    card 0: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], device 0: Intel ICH [Intel 82801DB-ICH4]
      Subdevices: 0/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], device 4: Intel ICH - IEC958 [Intel 82801DB-ICH4 - IEC958]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0

    What should I do to get sound out of this system?
  • May 26, 2008, 05:11 PM
    tickle
    Quote:

    Originally Posted by jham_lindow
    I um using ubuntu on this computer and I can't get any sound to work. It is a Dell Dimension 2300 running Ubuntu 8.04. When I do an aplay -l, I get:
    Code:

    card 0: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], device 0: Intel ICH [Intel 82801DB-ICH4]
      Subdevices: 0/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], device 4: Intel ICH - IEC958 [Intel 82801DB-ICH4 - IEC958]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0

    What should I do to get sound out of this system?

    See if your Elsa drivers are installed. This is from my son who is in IT
  • May 27, 2008, 01:14 AM
    jham_lindow
    Nvm, I found the problem. The sound card isn't as loud as some others so I had to almost max out my surround sound in order to hear it. Thanks for the suggestion though.

  • All times are GMT -7. The time now is 12:23 PM.