Ask Experts Questions for FREE Help !
Ask
    cat26's Avatar
    cat26 Posts: 3, Reputation: 1
    New Member
     
    #1

    Nov 15, 2008, 03:25 PM
    Internet explorer won't connect to the internet
    Internet explorer won't connect to the internet. I know that the connection is fine as Firefox works. I have cable broadband through a wireless connection. When I try to use Explorer it comes up with Internet explorer annot display the webpage. I have tried to look at other threads but can't seem to fix the problem. I need access to IE due to updates etc. Any help would be grateful as I seem to be going round in cirles.
    Curlyben's Avatar
    Curlyben Posts: 18,509, Reputation: 1860
    BossMan
     
    #2

    Nov 15, 2008, 03:35 PM
    Check your connection settings as you might of check Use Proxy and not set it up.
    Tools > Internet Options > Connections tab > LAN Settings > UNcheck everything.
    cat26's Avatar
    cat26 Posts: 3, Reputation: 1
    New Member
     
    #3

    Nov 15, 2008, 04:42 PM
    I've tried that and it doesn't change anything. I've also tried resetting the setting in explorer, downloaded a new version just in case but nothing has worked so far.
    seahwk83's Avatar
    seahwk83 Posts: 3,276, Reputation: 212
    Ultra Member
     
    #4

    Nov 15, 2008, 05:16 PM

    Any changes that either happened or that you perhaps made to your computer around the time that the problem started; particularly any software or hardware that you installed or setup.

    When was last time worked?

    Have you tried system restore back to when there was not a problem?

    Go down till you see
    How to use System Restore to restore Windows XP to a previous state
    How to restore Windows XP to a previous state

    Choose a date when there was not a problem
    cat26's Avatar
    cat26 Posts: 3, Reputation: 1
    New Member
     
    #5

    Nov 16, 2008, 03:47 AM
    There have been no changes in terms of software, but I don't think that explorer has worked since we changed our internet provider to Virgin Cable. There doesn't seem to be a restore date before that point. The system I have is running Vista and don't know if this is causing a conflict. Also I did try to run PCgaurd the free antivirus from virgin, which blocked most of my access to the internet. Which I have since deleted and installed F-secure. Looking at my system restore dates the only other event is the service pack 1 for vista.
    seahwk83's Avatar
    seahwk83 Posts: 3,276, Reputation: 212
    Ultra Member
     
    #6

    Nov 16, 2008, 10:41 AM

    Did it work prior to SP1 installation?

    As you have mentioned that no SW changes, I would try to use the system restore date closest to the date after SP1 was installed.

    You mention that you deleted PCguard, did you uninstall it and not just delete the folder?

    I would also recommnend using a registry optimizer/cleaner

    ccleaner (Freeware)
    Download CCleaner 2.13.720 - FileHippo.com
    On the right hand side, click download latest version

    Try these, this may not solve issue but will hopefully get closer to helping out

Not your question? Ask your question View similar questions

 

Question Tools Search this Question
Search this Question:

Advanced Search

Add your answer here.


Check out some similar questions!

Internet Explorer Won't Connect [ 4 Answers ]

Can anyone help with this one please? I'm running XP SP2 home with IE6. Use Zone Alarm. Have a Safecom SWARMU 54108 Router (cable only, wireless switched off). All items have to ask permission before ZA will allow net access, apart from the essential windows components (e.g. it's set so I have...

Internet OK.just can't get Firefox or internet explorer to work [ 1 Answers ]

Hello I have.windows XP.I have d-link wireless for both laptops and netgear for this laptop,other laptop is fine.just can't load up a web page on this laptop.have mozilla Firefox.and internet explorer.I have looked at settings but I not sure what I am looking for, any help would be welcome

Cannot get internet explorer to get on to the internet [ 1 Answers ]

Hi, guys I'm new to computers and have a question. Why will my internet explorer 6.0 not get me on to the internet? It appears as my wizard won't help me . I did have to reinstall windows xp pro and I did activate the software but when I try to get on the internt it connot fint a connection , I am...


View more questions Search