Ask Me Help Desk

Ask Me Help Desk (http://www.askmehelpdesk.com/forum.php)
-   Tools & Power Equipment (http://www.askmehelpdesk.com/tools-power-equipment/)
-   -   Craftsman snowblower augers turn slow (http://www.askmehelpdesk.com/tools-power-equipment/craftsman-snowblower-augers-turn-slow-175484.html)

  • Jan 22, 2008, 04:34 PM
    dalls346
    Craftsman snowblower augers turn slow
    Hey guys, anybody know why the augers in my 9 horse craftsmen blower won't turn so well. It is about 8 years old (workhorse) and I have had problems shearing pins although they are currently intact. It would blow the light snow 4" in the main drive but at the end where the plow dumps, it would just push snow and not throw it. I tried to hold the drive and look to see if the augers were turning but my arms aren't long enough:p I was able to finish the drive but I don't know if there are belts that need replacing (still on original belts) or is it another shear that is not readily visible. Looks like a lot of work to dig into it for belts and after all these years my manual seems to be missing. Can you help me troubleshoot or point me somewhere else?

    Thanks
    D
  • Jan 25, 2008, 10:03 AM
    MOWERMAN2468
    I would suspect the belts are stretched. Is there an adjustment to the engagement lever linkage/cable? I am only speculating as we do not use snowblowers here.
  • Jan 28, 2008, 06:16 AM
    dalls346
    Thanks, I will try and see where the adjustment is made. I replace two belts this weekend that didn't seem to help.
  • Feb 15, 2008, 06:02 AM
    hogowner
    Quote:

    Originally Posted by dalls346
    Hey guys, anybody know why the augers in my 9 horse craftsmen blower wont turn so well. It is about 8 years old (workhorse) and I have had problems shearing pins although they are currently intact. It would blow the light snow 4" in the main drive but at the end where the plow dumps, it would just push snow and not throw it. I tried to hold the drive and look to see if the augers were turning but my arms arent long enough:p I was able to finish the drive but I dont know if there are belts that need replacing (still on original belts) or is it another shear that is not readily visible. Looks like a lot of work to dig into it for belts and after all these years my manual seems to be missing. Can you help me troubleshoot or point me somewhere else?

    thanks
    D

    I had a similar problem.
    Result was a defective auger pulley bearing needed to be replaced.

  • All times are GMT -7. The time now is 02:29 AM.


    Copyright 2003 - 2014 - Askmehelpdesk.com